IB DP_Yr2 Εγγραφή στις επίσημες εξετάσεις Μαΐου 2023

Νοε 17, 2022

Ψυχικό, 17 Νοεμβρίου 2022

 

Προς

τους γονείς και κηδεμόνες

των μαθητών και μαθητριών του 2ου  έτους 

του Ιnternational Βaccalaureate Diploma Programme

του Ιδιωτικού Λυκείου - Κολλέγιο Ψυχικού                                                            

 

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών/τριών στις επίσημες εξετάσεις του IB Diploma Programme (IB DP) 2023.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εξετάσεις του IB DP οργανώνονται και διεξάγονται από τoν Οργανισμό International Baccalaureate (ΙΒ) και η διαδικασία προβλέπει την καταβολή εξέταστρων. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για κάθε μαθητή/τρια είναι εξακόσια πενήντα ένα Ευρώ (651€). Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται: το κόστος των εξέταστρων για το σύνολο των εξεταζόμενων μαθημάτων, έξοδα αποστολής και το κόστος επικύρωσης του ΙΒ Diploma από τις Δημόσιες Αρχές της Γενεύης, όπως ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία.

Η διαδικασία πληρωμής των εξέταστρων στον Οργανισμό ΙΒ από το Σχολείο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2022. Κατά συνέπεια, η εξόφληση του ποσού των 651€ θα πρέπει να γίνει μέχρι τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 είτε μέσω τραπέζης είτε απευθείας στο Λογιστήριο του Σχολείου, ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή του γιου/της κόρης σας στις εξετάσεις. Κατά την εξόφληση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητα πληρωμής, την οποία θα λάβετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σχετικό παραστατικό από το Λογιστήριο του Σχολείου.

Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε να αποστείλετε ηλεκτρονικά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2022 στη Γραμματεία του Τμήματος ΙΒ DP (κ. Γιαννουλοπούλου, [email protected]) Πιστοποιητικό Γέννησης του παιδιού σας. Υπενθυμίζουμε ότι είναι πλέον δυνατή η έκδοση Πιστοποιητικών Γέννησης χωρίς επίσκεψη σε ΚΕΠ μέσω της πλατφόρμας https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/gennese/pistopoietiko-genneses.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

Παναγιώτης Γιαννουλάτος                                                      Ελένη Βασιλείου

Συντονιστής Κολλεγίου Ψυχικού                                 IB Programmes Director – IB DP Head

Διευθυντής Ιδιωτικού Λυκείου – Κολλέγιο Ψυχικού

 

Επιστροφή