Greek Shipping Award 2022 - Lloyd's List- Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Greek Shipping Award 2022 - Lloyd's List- Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Δεκ 7, 2022

To 2017 η εταιρεία Project Connect άρχισε να υλοποιεί το πρόγραμμα «Adopt a Ship». Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά με τον κλάδο της ναυτιλίας, «υιοθετώντας» ένα πλοίο.

Το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από την πρώτη κιόλας μέρα. Τα τελευταία 5 χρόνια πολλοί μαθητές μας έχουν λάβει ένα e-mail από τον καπετάνιο του πλοίου τους, οποίος απαντάει στις ερωτήσεις τους και τους αναφέρει διάφορες πτυχές του επαγγέλματος του ναυτικού. Επίσης, καθημερινά εντόπιζαν την ακριβή τοποθεσία του πλοίου τους μέσω διαφόρων εφαρμογών όπως το marine traffic, αξιοποιώντας τους χάρτες της τάξης ή το google maps.

Την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2022 το πρόγραμμα «Adopt a Ship» κέρδισε το βραβείο Greek Shipping Award 2022 - Lloyd’s List στην κατηγορία «Achievement in Education or Training».

Ο εκπαιδευτικός Χρυσόστομος Λευτεράτος ήταν υποψήφιος από το Σχολείο μας με την ομάδα του Adopt a Ship, ενισχύοντας την υποψηφιότητα του οργανισμού Project Connect με τις δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών. Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ειρήνη Νοτιά, επικεφαλής του Οργανισμού Project Connect- Adopt a Ship.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του ξεχωριστού προγράμματος.

Επιστροφή