Μαθητές του Ομίλου Πρώτων Βοηθειών Λυκείου παρακολούθησαν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης

Φεβ 24, 2023

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023, τα μέλη του Ομίλου Πρώτων Βοηθειών Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών παρακολούθησαν το Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS-AED Provider), το οποίο πραγματοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) και πιστοποιείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council - ERC). Τα μέλη του ομίλου συμμετείχαν ξανά στο συγκεκριμένο σεμινάριο μετά από τρία χρόνια, λόγω πανδημίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις  εγκαταστάσεις της ΕΕΚΑΑ, υπό την επίβλεψη του κ. Αντωνίου Μακρή, Παιδιάτρου, Υπευθύνου της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κολλεγίου και Επιστημονικού Υπευθύνου του Ομίλου Πρώτων Βοηθειών, ο οποίος φρόντισε για την άριστη προετοιμασία των συμμετεχόντων. Οι μαθητές, αφού συμπλήρωσαν διαδικτυακά τα εκπαιδευτικά στάδια προετοιμασίας και το υποχρεωτικό pre-course test, παρακολούθησαν τις θεωρητικές διαλέξεις και την πρακτική άσκηση του σεμιναρίου με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι (25 μαθητές Λυκείου συνολικά), ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την αξιολόγηση και έλαβαν το Πιστοποιητικό του Ανανήπτη, BLS/AED Provider, του ERC και της ΕΕΚΑΑ, ισχύος 3 ετών.

Επιστροφή