Παγκόσμια διάκριση του μαθητή ΙΒ DP Κολλεγίου Ψυχικού, Δημήτρη Αναστασόπουλου στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2023

Αυγ 24, 2023
Τη δεύτερη θέση  στην παγκόσμια κατάταξη και το ασημένιο μετάλλιο έλαβε η ελληνική αποστολή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών / Βusiness Case,  με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Οικονομικών. Ο μαθητής του ΙΒ DP Year 1 του Κολλεγίου Ψυχικού, Δημήτρης Αναστασόπουλος  συμμετείχε στην ελληνική αποστολή ως μέλος της 5μελούς εθνικής ομάδας οικονομικών, μετά από Πανελλήνιο Διαγωνισμό τριών φάσεων και γραπτών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκε με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023. Έκτοτε, η εθνική ομάδα  προετοιμάστηκε συστηματικά και μεθοδικά  για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό οικονομικών.

Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών συμμετείχαν 49 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική με 250 μαθητές Λυκείων, οι οποίοι επίσης διακρίθηκαν  στους εθνικούς διαγωνισμούς των χωρών τους και συγκρότησαν τις εθνικές αποστολές και τις εθνικές ομάδες συμμετοχής στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου 2023.

Συγχαρητήρια στον μαθητή του Κολλεγίου Ψυχικού Δημήτρη Αναστασόπουλο για τη διεθνή διάκριση και στους καθηγητές – μέντορες που συνέβαλαν στη διάκριση αυτή.
Επιστροφή