Δράση Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Βιβλίων 2023-2024

Δράση Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Βιβλίων 2023-2024

Ιουν 26, 2024

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στη δράση για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση βιβλίων. Η δράση ξεκίνησε μετά από πρόταση των μαθητών Λεωνίδα Χαϊδεμένου, Σταμάτη Καρατζά και Δημήτρη Σαρακάκη, οι οποίοι την παρουσίασαν στα 15μελή των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού.

Σύσσωμη η μαθητική κοινότητα κινητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε. Μεγάλοι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στα δύο campuses και γέμισαν με βιβλία, σημειώσεις και τετράδια. Μετά τη συλλογή βιβλίων, διαχωρίστηκαν σε αυτά που προορίζονται για ανακύκλωση και σε αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και θα προσφερθούν σε σχολεία και ιδρύματα για να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους. Ο διαχωρισμός έγινε με την ενεργή συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.

Με τη δράση της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης βιβλίων, οι μαθητές μας συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, υποστηρίζουν παιδιά σε σχολεία και ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη και από τα έσοδα της ανακύκλωσης ενισχύουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας. 

Επιστροφή