Ημερίδα Εκπαιδευτικών του Κολλεγίου «Διδακτικές προτάσεις»

Ημερίδα Εκπαιδευτικών του Κολλεγίου «Διδακτικές προτάσεις»

Νοε 28, 2024

Το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο campus Ψυχικού ημερίδα με θέμα «Διδακτικές προτάσεις», στην οποία πάνω από ενενήντα εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου παρουσίασαν εξήντα καινοτόμες διδακτικές προτάσεις σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου μας.    

Στην επιμορφωτική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Εκατονταετηρίδας του Κολλεγίου Αθηνών, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών και συζήτηση σε ζητήματα μεθοδολογίας, αξιολόγησης και στρατηγικών διδασκαλίας που εφαρμόζονται μέσα στην τάξη.

Η εναρκτήρια ομιλία έγινε στο Θέατρο από τον Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητή Σπύρο Ν. Πολλάλη, ενώ ακολούθησαν παράλληλες συνεδρίες στο Θέατρο και στο IC Hall. Η ημερίδα έκλεισε με τη διατύπωση συμπερασμάτων από τους συντονιστές των συνεδριών και τον Διευθυντή/President.     

Οι ομιλίες παρουσιάσθηκαν σε θεματικές ενότητες: Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, Αγγλικής Γλώσσας, Γαλλικής Γλώσσας, Πληροφορικής, Τεχνών, Φυσικής Αγωγής και Δημιουργικής Σκέψης. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καινοτόμες διδακτικές προτάσεις που εφαρμόζονται από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο και να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για την πορεία της διδασκαλίας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.      

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Σωματείου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. H επιμορφωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Διευθυντή/President.  

Επιστροφή