Eκδηλώσεις 2015-2016

Νοέμβριος 2015

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

filoi fos fanari childrenfiloi fos fanari book alexopoyloy-petraki  nov2015

Η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη μας για πρώτη φορά παρουσιάζοντάς μας το βιβλίο της «Φίλοι; Φως φανάρι» των εκδόσεων Παπαδόπουλος, που προάγει τη φιλία, τη δύναμη της λεκτικής και μη επικοινωνίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Η διαδρομή με το σχολικό έκρυβε πολλές εκπλήξεις για τη μικρή Ισμήνη, όπως μας αποκάλυψε η συγγραφέας. Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης συνοδευόμενη από μουσικοκινητική δράση των νηπίων.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

αλφονς παιδιααλφονς βιβλιο

Ο Άλφονς επέστρεψε και φέτος στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας αλλά αυτή τη φορά κάπως αργοπορημένος αφού λίγο έλειψε να χάσει το σχολικό του. Με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Άννας Παπαφίγκου τα προνήπια γνώρισαν τον Άλφονς μέσα από μια νέα περιπέτεια του στο βιβλίο «Κάνε γρήγορα Άλφονς» της Gunilla Bergstrom των εκδόσεων Μάρτης. Φορώντας τη ζακέτα του Άλφονς και κρατώντας την εφημερίδα του τα προνήπια προσπάθησαν να τρυπώσουν στις σκέψεις του ήρωα. Η δράση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη.

Ιανουάριος 2016

varvogli book

Στις 26 Ιανουαρίου επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη μας για να λύσει μαζί με τα Νήπια «Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού» η συγγραφέας Λίζα Βάρβογλη. Η κυρία Βάρβογλη μίλησε στα παιδιά για την αξία της συνεργασίας και όλοι μαζί με τη βοήθεια μεγεθυντικών φακών αλλά και πραγματικών σπόρων κακάου βοηθήσαμε στη λύση του μυστηρίου του βιβλίου. H αφήγηση της ιστορίας πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη και συνοδεύτηκε από μουσικοκινητική δράση.

Φεβρουάριος 2016

caterpillar pauline book prattikaki  febr2016πρατικακη βερα

Η Βέρα Πρατικάκη επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη μας στις 10 Φεβρουαρίου και μας γνώρισε την ηρωίδα του ομώνυμου βιβλίου της «Caterpillar Pauline». Μια ιστορία γραμμένη στα αγγλικά, ήταν η αφορμή για να συζητήσουμε για τη διαφορετικότητα και για όσα απασχολούν τα παιδιά, όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. Η αφήγηση πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά και ολοκληρώθηκε με χαρούμενες ζωγραφιές πολλών διαφορετικών παπουτσιών, δώρο για την ηρωίδα της ιστορίας από τα νήπια και τα προνήπια.

Μάρτιος 2016

Ο Λόγος της αρκούδαςsiorikis

Τα προνήπια του σχολείου γνώρισα την πολύ μυστηριώδη αρκούδα από το βιβλίο «Ο λόγος της αρκούδας» του Julio Cortazar των εκδ. Πάπυρος. Ο μεταφραστής Χρίστος Σιορίκης ήρθε στη Βιβλιοθήκη μας φέρνοντας μια ιστορία από πολύ μακριά. Με τη βοήθεια της υδρόγειου σφαίρας φτάσαμε ως την Αργεντινή και μιλήσαμε για το συγγραφέα αλλά και την διαδικασία της μετάφρασης ενός βιβλίου. Η αφήγηση της ιστορίας συνοδεύτηκε από κινητική δράση των παιδιών παρόμοια με εκείνη της αρκούδας μέσα στις σωλήνες της πολυκατοικίας. Τα προνήπια διασκέδασαν μπαίνοντας στο ρόλο της αρκούδας και φτιάχνοντας τις δικές τους φανταστικές σωλήνες.

Απρίλιος 2016

to pareaki ton loyloudionalxanati photo

«Το παρεάκι των λουλουδιών» των εκδ. Μίνωας γνωρίστηκε με τα νήπια του σχολείου με την καθοδήγηση της συγγραφέως και εμψυχώτριας του βιβλίου Κέλλυς Αλχανάτη-Παππούλη. Η αφήγηση της ιστορίας ήταν η ευκαιρία για να μιλήσουμε όλοι μαζί για την αξία της φιλίας , της ειλικρίνειας και της συγχώρεσης. Σε ένα πολύ όμορφο φιλικό πνεύμα τα νήπια μίλησαν για τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους και στο τέλος έλαβαν με πολύ χαρά από τη συγγραφέα ένα δίπλωμα φιλίας.